mammatillpojkar

Jag heter Catrin och är 33 år. Jag är mamma till två underbara små killar;) jag är gift med min Martin och vi bor i lilla Habo som ligger stax utanför Jönköping. Jag läser till fritidspedagog på lärarprogrammetet och trivs som fisken;)

När olyckan är framme...

Publicerad 2010-10-22 11:48:18 i Allmänt,

Det händer väl alltid när man är som mest stressad...olyckan alltså.... igår skulle vi på föräldramöte på barnens förskola. För en gånga skull skulle vi gå båda två. Det är så svårt att återberätta vad sm sagts sedan tycker jag.
Snälla svärmor hade gjort soppa till oss som vi bara hade att värma. Ludvig som är väldigt petig med maten nuförtiden äter inte det utan ville ha vanlig gröt istället, smidigt tyckte vi... vi fick alltså använda två plattor.
Lilleman är förtillfället mycket nyfiken på allt och då särskilt i mat situationer vill han gärna vara med...nu var allt klart de andra satt vid bordet och jag stod vid disken, jag ser att viggo drar fram en pall och ställer vid bänken intill spisen...tänker inte riktigt på vad han kan tänkas göra, tror att han ska titta på sitt Klassfoto som ligger på bänken vid spisen( han har lite svårt att komma till maten, mycket att göra först). MEN när han ska kliva upp lägger han sin lilla hand på plattan liksom för att ta lite spjärn....
Ett illtjut hörs!!!!
Som tur är står jag nära och handlar snabbt. Jag gick en första hjälpen i barnolycksfall för ett par år sedan och det kom till nytta nu.
Man ska hålla handen i ljummet vatten i minst femton minuter. vi stod en sund under rinnande vattten och han vekade inte ha jätteont först...Men sen blev han sååå ledsen och fick så ont..lille älsklingen...
Vi satt en stund med handen i en skål, vi provade att diska lite leksaker och nappar och till slut hade det gått mer än 15 minuter.
Han var dock så ledsen att jag kände attt jag inte kunde ge mig iväg trots att mormor under tiden hade kommit. Han fick en alvedon mot smärtan och efter ca en timma hade han lugnat sig och sa:
Nu kan du gå til mitt dagis mamma!! Tappra lilla kille!!
Så jag gick iväg en bra stund försenad och fick höra om livet på barnens förskola. Vi är imponerade av pedagogernas engagemag både jag och Martin och kan vi kan vara trygga i att lämna det allra finaste vi har till dem;)
Och handen då? jo när vi vaknade imorse så var huden lite torr på stället som han skadat, MEN ingen blåsa!! Och han hade inte jätteont heller!! Idag vill jag gå till Dagis i alla fall sa han!!!

Lördagsmys

Publicerad 2010-10-16 13:09:28 i Allmänt,

Vi vaknade till en härlig höstlördag morgon idag!! Inget speciellt stod på programmet på förmiddagen, senare skulle Ludvig gå på kalas och vi till C o M på halv åtta hos mig.
Alltså ringde vi till barnens snälla mormor och frågade om hon ville följa med till torget. Det ville hon gärna.
 Ibland tror jag att det viktigt med egentid för barnen då de får alldeles egen uppmärksamhet till 100%. Så lilleman fick åka med den här gången!!
Just att gå på torget är väl inte riktigt hans grej, men när han fick gå till godisvagen och välja lite godis som han sedan själv betelade så var han nöjd en stund;)
Han börjar bli så stor min lilla kille...och när man är iväg med honomsjälv så känns det som att det märks ännu mer!!! Han prataroch berättar så mycket...min mamma har sagt det och det och det.....
Efter torgbesöket så gick vi och fikade.En STOLT liten kille som fick välja vad han ville fika OCH kunde sitta på valig stol, lilla gubben;)
Han var så duktig, på ett helt annat sätt än när vi är alla. Det var som att han verkligen kände att det var hans tid. Han sa det också till oss " jag fick följa med men inte dudde". Han tog god tid på sig och åt upp allt!!! Flera gånger frågade vi om vi skulle gå men då svarade han " nej , jag har inte fikat klart" Lilla killen charmade mormor och mig såå mycket!! Underbara unge!!
Sen sloknade han innan vi han köra ut från parkeringen. Och jag kan än en gång konstatera att man gör rätt som ger barnen lite egentid ibland.;);)

Hockeyhotell;)

Publicerad 2010-10-11 21:14:59 i Allmänt,

I helgen har vi varit ute på en roadtripp. Vad sägs om hundra mil på samma dygn med två små killar som ääälskar att åka bil..o det gör dom till stor del, det brukar gå jätte bra!! Och det gjorde det nu oxå mycket tack vare en mycket bra uppfinning i form av bärbara dvdspelare!!! annars hade det inte varit lika kul..
Men men min hockeyälsknde make fick ett infall att vi skulle åka upp för att han ville se live när de tackade av en av hans stora idoler, och vad gör man inte för att få lite hotell frukost...Så tidigt i lördags morse gav vi oss av. Till hockeyhotell som ludvig sa;) Resan upp gick bra förutom en utspilld kaffemugg(orsakad av Martin). Vi plockade upp farbror Herman på vägen, sådet blev jag som fick sitta i baksätet, mellan bilbarnstolar, glad att min rumpa inte är en milimeter större för det var trångt...i alla fall så kom vi fram vid lunchtid och ägnade sen en stund åt att kolla i leksaksaffärer och äta på mc donalds.
Vi har märkt att det inte är mycket ide att göra så mycket annat för våra barn är inte som sin mamma, som älskar att shoppa...(det kanske kommer) om det inte handlar om leksaker eller filmer. På något sätt lyckas de alltid förhandla sig till att köpa leksaker på ena eller andra sätter..de är smarta!!
Men jag fick i alla fall en stunda shopping alldeles för mig själv när vi hade checkat in på hotellet. DET är mammalyx!! Att få gå själv o strosa för en stund är underbart!!! Att jag sen kollar mest till barnen är en annan sak... fick i alla fall kläder till dom och smink o en skarf till mig, så jag är nöjd i alla fall!! Hade tanken att köpa ett par skor, men när jag väl hittade ett par så kunde inte butiksbiträdet hitta den vänstra så hon bad mig återkomma på måndag....
När jag efter ett par timmar känd mig nöjd så knallade jag tillbaka till hotellet. Då hade Martin fått reda på att Ludvig inte kunde följa med på matchen, han var för lång för att sitta i knät.. tur att han kollade innan iaf... Ludvig fick istället löfte om en ny film till dagen efter så han var rätt så nöjd ändå..vi bor ju i alla fall på ett hockeyhotell, sa han..
När vi sedan skulle följa Martin till bussen så hände det en liten olycka... lille man rev ner dusch väggen inne på toaletten.. en miljon glasbitar på hela golvet... i lite halvt panik ringer jag ner till receptionen och försöker förklara vad min lille filur har gjort... det konstiga är att jag inte fattar vad han gjorde, han höll i slangen och utan att han slängde den eller var vårdslös på minsta sätt så åkte den ner...undra om det kan ha varit en spricka i den innan??? jaja det viktigaste var ju att han inte skadade sig, sen får det ju bli väl med det andra.
Och det blev väl, vi behövde inte betala, antar att de har någon slags försäkring mot sådant!!
Kvällen tillbringde jag o barnen på rummet. Vi hade supermysigt!! Tog upp mat på rummet myste till film och hockey och åt ostbågar o annat gott!! Riktigt mysigt att bara vara!!!
På söndagen så tänkte vi att vi måste ju åka en sväng så att Ludvig får se på ishallen i alla fall.
Vilken lycka för man o svåger när den store idolen då är på plats och skriver autografer, så det blev både tröja och flagga till Ludivg. Viggo Ringde hem till sin morfar och önskade en Hv flagga ( detta barn ska inte förloras till Brynäs iaf).
Kan nu konstatera att ajg återigen har haft en härlig helg med familjen, och vi kommer säkert att göra om resan, fast då stannar vi nog två nätter! och kanske på ett annat hockeyhotell...;)

Kärlek

Publicerad 2010-10-06 14:30:21 i Allmänt,

Konsitgt det här med känslor, hur de fulkomligt kan uppsluka en, få en att känna sig alldeles varm i kroppen och hur de kan få en att vilja offra allt.! Precis så känner jag när jag tittar på mina barn, mina fina killar!! Det kan vara något de gör eller något de säger som gör att man blir så där alldeles varm innombords, en härlig känsla!! Som gör att man vill vara kvar i den bubblan , länge..liksom bara vara. Det finns absolut ingenting som jag inte skulle göra för mina barn!!!
 En dag nu i veckan så satt vi alla fyra och spelade lotto, något som vi bara för ett par vekcor sedan inte kunde göra alla, men plötsligt så blir lilleman så stor!!!
I alla fall så säger Viggo helt plötsligt approppå ingentng: Jag älskar dig såå mycket pappa!! Älskade lilla unge!!
Vi fick en tår i ögat båda två;) Annars så kan det ju vara så att man pratar om " känslor" så kan han säga det, men det här kom rakt från hjärtat!!
Jag är så otroligt tacksam över mina barn, ibland kan man känna att man bara vill ha dom här inne i huset som för att skydda dem från allt hemskt som händer ute i världen. Jag blir alldeles matt av tanken på att något skulle hända dem!
Det är en rädsla och känsla som alla mammor delar (pappor också givetvis) och man vågar inte tänka tanken fullt ut..har bara barnen det bra så har man ju det själv också det blir bevisat gång efter annan tycker jag.
I vardagen så går det ju inte gå runt och tänka så hela tiden , men jag är en sådan mamma som oroar mig och tänker på vad som kan hända lite för mycket och kanske ibland i onödan... man får försöka och tänka om och inte se faror i allt även om det kan vara svårt ibland.
Jag tror i alla fall att man mår bra av att ibland stanna upp och njuta här och nu, tiden går så otroligt fort. Och visst gör jag det ibland, men det är så mycket måsten hela tiden och tiden bara rinner iväg.
Innan så kunde jag tänka: Varför njöt jag inte mer av det eller det när jag hade möjlighet, men det get också dåligt samvete, så nu försöket jag tänka att visst njuter vi fast tiden rusar förbi!! Det är ingen mening  med att grubbla på det som varit. Istället får man fokusera på här och nu.
Och hoppas på att man faktiskt njöt innan också;)
Det gäller att hitta det lilla, allt behöver inte vara stort, barnen blir nöjda av att ibland måla med vattenfärger eller baka en sockerkaka;)
Nog om detta!! jag ska gå och hämta mina killar snart och jag tror att vi ska baka en SOCKERKAKA;)

Om

Min profilbild

mammatillpojkar

Jag heter Catrin och är 33 år. Jag är mamma till två underbara små killar;) jag är gift med min Martin och vi bor i lilla Habo som ligger stax utanför Jönköping. Jag läser till fritidspedagog på lärarprogrammetet och trivs som fisken;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela