mammatillpojkar

Jag heter Catrin och är 33 år. Jag är mamma till två underbara små killar;) jag är gift med min Martin och vi bor i lilla Habo som ligger stax utanför Jönköping. Jag läser till fritidspedagog på lärarprogrammetet och trivs som fisken;)

Mammavänner;)

Publicerad 2010-09-30 13:50:51 i Allmänt,

Igår hade jag mamma träff här;) Ett gäng härliga mammor som har känt varandra i några år nu! Men jag kommer som igår ihåg första föräldra träffen på bvc i habo...Ingen kände någon och alla var nog rättså nervösa. Vi fick sitta i ett rum utan fönster långt in på vårdcentralen, och för att citera mamma M så känndes det som " hej jag heter Catrin och jag är alkoholist" när vi satt där i en ring och skulle presentera oss i tur och ordning. Barnmorskan hade oss som sin första grupp och det lämnar mycket till övers att önska ska man väl säga...(vi brukar skratta gott åt minnet ibland)...Nog om det, men denna grupp mammor har kommit att bli så goa vänner och vi har så roligt när vi ses. På senare år har vi även träffats med respektive, och har varit iväg på lite andra ävenyr också.
OCH vi har alltid så himla kul!!! Jag brukar ha ont i magen av allt skrattande när jag komer hem efter en helg med desssa härliga mammor.
 De här pauserna från barn och alla måsten som vi alla ser fram emot så mycket har kommit att betyda mycket för oss  alla tror jag!!  När man sen kommer hem så brukar jag känna mig laddad med massor av positiv energi!!!
Och visst är det härlig att få sakna lite också!! man behöver inte vara hemifrån många timmar inan det sätter in. Men ibland tror jag att man med lite distans kan bli ännu mer tacksam för vad man har hemma!! Och det är så härligt att komma hem den också!
Nu har vi alla fall börjat att spara till nästa tripp. Det blir nog någon form av spa framåt våren!!
Sen är det härliga med det här gänget också att vi har så mycket gemensamt, så att det känns som att vi har hur mycket som helst att prata om, och visst kan det bli en del barn prat MEN också MYCKET annat det är härligt!!!;)

Kursstart;)

Publicerad 2010-09-27 20:43:51 i Allmänt,

Måndag igen och kursstart på schemat.. alltid lite nervöst. Jag brukar alltid tycka att det är såå mycket precis i början, med massor av uppgifter. Det var ingen skillnad den här gången kan man väl säga..snarare så har vi fått en massa eximinationsuppgifter med tillhörande litteratur. Ibland måste jag påminna mig om att jag faktiskt ahr valt det här själv...
Men men det brukar ju alltid ordna sig och hittils så har jag klarat mig rätt så bra, har i alla fall inget som ligger och släpar efter mig!! I förra kursen så hade jag förmånen att jobba med goa Susanne som jag också åker med varje dag till skolan. Det är ju givervis inte möjligt att alltid få jobba med henne, men vi har arbetat så bra tillsammans, men det blir väl bra med den nya gruppen oxå, det måste man ju tro iaf.
Man får ju se det som en utmaning också, och sen är det ju också så att i arbetslivet så får man ju inte välja vem man vill ha jobba med. Alltid lär man sig något nytt. I den här kursen ligger fokus på just samtal så då får man lära sig att just samtala och kunna samtala med alla. Nyttigt tror jag...så det blit nog bra med det!
Det är om möjligt ännu mera höst idag, det har blåst så mycket att vår hamock har blåst omkull...och har inne sitter jag och fryser i soffan med tjock tröja, tofflor och filt och önskar att vi hade en braskamin..Får nog ta o fundera på det. Så länge så får jag väl nöja mig med att tända en massa ljus, helt okej det också. Annars så tycker jag egentligen om hösten, med den höga härliga luften som är och om solen samtidig passar på att lysa så kan höstdagarna vara helt fantastiska;)

Söndagsfunderingar

Publicerad 2010-09-26 13:18:41 i Allmänt,

Har länge tänkt på att börja att skriva lite och nu har jag äntligen fått tummen ur och tänkte börja. Så nu jag sitter här en vanlig söndag i september och kan konstatera att hösten har kommit på allvar. Idag har vi gått första tipsrundan för året och det brukar betyda höst för oss. Ludvig var så duktig och GICK hela rundan, vilket är mycket bra för att vara honom. Annars brukar han inte orka knappt till morfar och mormor som bara bor en bit bort..
Men jag måste nog inse att hur mycket det än tar emot så börjar nim lille kille bli stor..
I fredags så cyklade han dessutom 7 kilometer medans jag sprang. Duktiga Ludvig!!!
Det finns andra  sätt också som vi märker att han håller på att bli stor på, tex så är första frågan inte längre när han vaknar vad VI ska göra idag, utan vilken KOMPIS han ska ringa till... visst är det härligt när ens barn växer och det händer nya saker, men det här att tvingas inse att man inte alltid kommer att vara nummer ett i hans liv är lite svårt ibland... nu kanske jag låter lite självisk, men de här känslorna kommer ibland oavsett om man vill det eller inte...
Som tur är har jag min lilla kille som fortfarande tycker att mamma är bäst i världen;) Han kan inte nog säga hur mycket han älskar oss..finns inget härligare än att när han vaknar känna hans lilla arm runt halsen;)
Tidigre har lilla Viggo varit otrolig mammig, vilket har gett mig otroligt dåligt samvete emellanåt. Finns det något värre än att ens lilla barn skriker hjärtskärande när man ska gå?
Men under den här sommaren så tycker vi att det har blivit nycket bättre, han kan säga hej då när jag ska gå utan tårar, för det mesta i alla fall..
Nu ska min stora kille iväg och leka hos sin kompis Oscar, en kompis som till hans stora sorg har slutat på förskolan och börjat i skolan.. men på helgerna finns tid att leak som tur är.
Under tiden ska jag mysa med min lilla kille i soffan. Sen får vi besök av H pch A med föräldrar.

Om

Min profilbild

mammatillpojkar

Jag heter Catrin och är 33 år. Jag är mamma till två underbara små killar;) jag är gift med min Martin och vi bor i lilla Habo som ligger stax utanför Jönköping. Jag läser till fritidspedagog på lärarprogrammetet och trivs som fisken;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela