mammatillpojkar

Jag heter Catrin och är 33 år. Jag är mamma till två underbara små killar;) jag är gift med min Martin och vi bor i lilla Habo som ligger stax utanför Jönköping. Jag läser till fritidspedagog på lärarprogrammetet och trivs som fisken;)

En innedag:(

Publicerad 2012-02-12 13:08:51 i Allmänt,

Föra helgen blev Ludvig sjuk. Idag vaknade lilleman med samma symtom. Feber och huvudvärk..
Kan ana att mitt pluggande kommer att bli lidande den här veckan också..Men men, barnen först naturligtvis<3
OCH jag klarade första tentan med hjälp av min snälla pappa och min mycket goda vän J!!
Så nu är det bara att ta tag i nästa tenta som är nu på fredag...
Jag tror att vi är de enda i hela habo som är inomhus idag..
Solen strålar och termometern visar noll grader. Det ser fullkomligt underbart ut när man tittar ut genom fönstern!
Jag får stå i fönstet eller i bästa fall på altanen och lapa lite sol:) Ludvig och Martin har varit i pulkabacken och senare i em väntar innebany. Jag tänkte ge mig på att baka bullar. Tror att det kan komma väl till pass om vädret håller i sig och lockar till utomhusaktiviteter..
Vi valde en lite sämre dag för detta ändamål igår då det var -10 och blåst när vi skulle åka skridskor!

Själv behöver jag ta mig i kragen och rycka upp mig...sluta klaga och ta tag i livet. Det är ju bara man själv som bestämmer..Har haft ett par riktiga deppdagar:(
Jag vet ju att jag inte har så mycket att klaga över egentligen.. det finns ju så många andra som verkligen har all anledning att faktiskt klaga!!! Då får jag såå dåligt samvete!! Då kan jag oxå tänka att man kanske inte skulle försöka att ändra på sig(gå ner i vikt) utan vara nöjd som det är..man vet ju inte vad som händer i livet..

 Men ibland måste man väl få tycka synd om sig själv? Lite i alla fall...Tycker att jag för det mesta försöker se positivt på saker och ting och tro att det mesta går..men jag vet inte vad det har varit nu..

Så nu, Catrin: Träna och äta rätt samt klara tentan!! Mitt mål för kommande vecka!!
NU ska jag krypa ner och gosa med min lilla sjukling, innan jag tar itu med bullarna:) Är ju trots allt så himla tacksam för allt jag har!!!!

Plugg..eller inte..

Publicerad 2012-02-07 17:29:28 i Allmänt,

Då L fortfarande hade feber i går kväll så fick vara hemma med mig idag. I vanliga fall skulle jag inte drömma om att lämna lillebror vid sådanna tillfällen... Han är en riktig hemmakille..som helst är med oss<3.inte så att han inte trivs på förskolan, för det gör han när han väl kommer dit... Men idag kände jag att jag måste ju plugga... Så det var med lite dåligt samvete som jag lämnade honom idag. Det dåliga samvetet fortsatte med att jag inte riktigt han med L här hemma heller!!!
Tur att han är stor och förstår när jag förklarar...  och tur att Martin kom hem med varsin liten present till dem:)
Det värsta är att jag inte har lärt mig mycket idag.. inget alls tror jag:( Jag ska få lite experthjälp av min allra bästa J.. Hoppas att hon kan förklara lite för mig!!!
Idag har jag annars funderat på om jag kommer att bli fritidspedagog...eller om allt står och faller med den här eländiga statestiken...
Så har jag inte kännt någongång tidigare och det vill inte säga lite det!!!

En helg

Publicerad 2012-02-06 16:03:16 i Allmänt,

Som slutade i sjukstuga...
Men först var jag på tjejmiddag i fredags! Vi hade så mysigt, och åt fantastisk mat! Bästa J hade bokat en Thailändska som kom hem till henne och lagade mat! Det, lite rödvin och underbara vänner gjorde kvällen!!
Lite småseg på förmiddagen efter..men det är det värt någongång!
På eftermiddagen hade vi hyrt en gympa hall och lirade innebandy med killarna:) V hade sina nya innebandyglasögon förstås!(ett måste för en snart 4årig kille...)
Två timmar flög iväg!!
På kvällen skulle vi se på melodifestivalen såklart! MEN innan det var olyckan framme... V lekte med morfar i soffan när han plötsligt skrek till och tog sig för armen.. säkert inget tänkte vi...men det gick inte över..Vi fick inte röra armen. Tänkte att den måste ju ha hoppast ur led!!!
M gick in till grannen (som turligt nog är läkare) som kom in till oss och "drog" den tillbaka på fem sekunder...
Vår tacksamhet visste inga gränser!!! vi fick också veta att tillståndet inte är helt ovanligt på småbarn.. samt en lektion i hur man gör om det händer igen!!
Det känns tryggt att ha nära till läkarexertis..även om man givetvis inte utnyttjar det!!! Två gånger på sex år har vi tagit hjälp av honom. När det behövs är det GULD. Idag ska en tackblomma inhandlas! Nog om det.
Söndagen löpte på med innebandy för L, pulkaåkning, kompislek och besök av farbror H med sambo.
Efter en händelserik helg var vi rätt så sega på kvällen. M och jag slöade framför en film.. till och med L somnade tidigt... vilket fick sin förklaring på morgonen, då han vaknade sjuk...(annars brukar söndagskvällar vara riktiga "svårt att somna kvällar" för barnen)
Så idag har vi avlöst varandra här hemma. Ett pusslande som ju är småbarnsfamiljens vardag, även om vi har varit förskonade från det ett bra tag nu..

O så lite statestik...

Publicerad 2012-02-01 19:54:03 i Allmänt,

Herre gud... kan tro man är hur blåst som helst... MEN matte har aldrig varit min grej. De som säger att matte är logiskt måste ljuga!! Annars saknar jag all form av logiskt tänkande...
Jag har klarat allla tidigare tentor utan att behöva omtenta, men nu vet i sjutton alltså!!
Jaja.. får väl gå på extra mattestugor som högskolan ordnar ( för att känna sig ännu lite ner korkad).
Sen är det ju inte hela världen att behöva göra om den i april:)
Den här kursen är bara att göra, och bita ihop det hårdaste man kan!!
OCH se fram emot höjdpukter som tjejkväll hos bästa J med bästa mammaligan på ferdag:):):) 

Om

Min profilbild

mammatillpojkar

Jag heter Catrin och är 33 år. Jag är mamma till två underbara små killar;) jag är gift med min Martin och vi bor i lilla Habo som ligger stax utanför Jönköping. Jag läser till fritidspedagog på lärarprogrammetet och trivs som fisken;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela